Over Amke

Als fotograaf moet je dwingend en charmant kunnen zijn

In de omgang ben ik direct, open en precies. Zo ook in mijn werk, ik zoek naar een primair contact. Geen afleiding, geen ruis. Ik hoef vooraf niet veel te weten, ik geloof in de kracht van de eerste ontmoeting. Nieuwsgierigheid en verbazing maakt het portret. Dat voel je als kijker. Ik werk geconcentreerd. In een paar doelbewuste minuten komt alles bij elkaar. Het voorbereidende werk -locatie, licht en setting- is dan al gedaan.

In een goed beeld gebeurt er iets. Dat kan ontroering of verwondering zijn maar het mag ook wringen of irriteren. Zonder bewogenheid is een beeld voor mij zielloos.

Mijn kracht ligt in het herkennen en vastleggen van een identiteit. Het verbeelden van een mission statement, organisatie, bedrijfscultuur of CEO vertaal ik naar een uniek en authentiek beeld. Ik werk onder andere voor PwC, Quote en KPMG, Elsevier Reed Business, I AMSterdam  en de Universiteit van Amsterdam. In de culturele en non-profit sector werkte ik met opdrachtgevers als Herman van Veen, Dierenkliniek Westerpark, VluchtelingenWerk, Studio Zeitgeist, KWF, het UWV en de provincie Friesland. Mijn condities zijn helder. Prijsopgave vooraf zorgt voor duidelijke voorwaarden. Ik lever een beeldselectie aan met mijn voorkeuren waaruit de opdrachtgever zijn/haar keuze kan maken.